Hoe kies ik uit verschillende soorten infraroodstralers?

11 juni 2020 - Infrarood

Meer en meer mensen schaffen zich thuis een infraroodstraler aan. Iets waar velen op voorhand geen weet van hebben, is dat er verschillende soorten stralers bestaan voor een infraroodcabine. Hoe weet je nu welke voor jou het meest geschikt is? Wij maken je wegwijs.

Volledig spectrum infraroodstraler (full spectrum)

Deze stralers worden ook wel IR-A-stralers genoemd. Dat kan een verkeerd beeld geven, want dit type bestaat uit zowel IR-A (korte golf), IR-B (middengolf) als IR-C-stralen (langegolf). Vaak wordt er een filterglas gebruikt, zoals een Robax Schott-filter om het licht mooi rood te maken. De korte golven brengen de meeste energie voort. Zij doen de warmte sneller in het lichaam indringen. Een full spectrum straler geeft altijd licht. Door de diepe werking van de straling in de spieren wordt geadviseerd om één sessie niet langer dan 15 minuten aan te houden. Dit type infraroodstraler heeft een sterke therapeutische werking op spieren en gewrichten.

Langegolf infraroodstraler

Een straler met lange golven verwarmt eerder de lucht in de cabine dan het lichaam. De lucht verwarmt op haar beurt het lichaam. Een infraroodcabine met een langegolfstraler wordt ook wel een warmtecabine genoemd. Het meest herkenbare verschil met een korte golfstraler is dat dit soort straler geen licht geeft. Ze bestaan in verschillende vormen: er zijn metalen versies met rooster, maar ook warmteplaten die de warmte gelijkmatig verdelen. Voor mensen die niet goed tegen warmte kunnen, is deze straling meer aan te raden. Het is te vergelijken met een sauna op lage temperatuur. Je kan in dit soort cabine ook langer blijven zitten.

Besluit

Welke infraroodstraler(s) je best kiest, is afhankelijk van hoe je de infraroodcabine wil gebruiken. Geef je de voorkeur aan kortere sessies waarbij de straling het sterkst op de spieren inwerkt, dan is een full spectrum infraroodstraler het meest geschikt voor jou. Hou je meer van lange sessies in de infraroodcabine of kan je minder goed tegen de warmte, dan zal je meer genieten van langegolfstraling. Bekijk de verschillende mogelijkheden en modellen op de website van Abisco of bezoek onze toonzaal voor extra info.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES