Infraroodsauna: 5 redenen om regelmatig te gaan

10 juni 2020 - Infrarood

Het principe van een infraroodsauna is dat infrarood stralen zich direct op het lichaam richten. De warmte dringt daarbij door tot in de spieren. De omgevingswarmte in de cabine is lager dan die in een traditionele ‘Finse’ sauna.

Dat maakt een infraroodsauna draaglijker voor mensen die geen erg hoge temperaturen verdragen. Al kan wat infraroodwarmte voor iedereen nuttig zijn. Hieronder geven we vijf redenen om jezelf een infraroodsessie te gunnen:

1. Calorieën verbranden zonder veel moeite

Door de directe warmte zweet je harder in een infraroodsauna dan in een traditionele sauna. Dit heeft verschillende voordelen. Je lichaam voert gemakkelijker afvalstoffen af en wordt dus gezuiverd. Maar een extra voordeel is dat je calorieën verbrandt zonder veel inspanning te moeten doen. Het produceren van zweet vereist immers ook heel wat energie van je lichaam.

2. Infraroodstralen helpen tegen spierpijn

Door de warmte gaat de bloeddoorstroming in je lichaam vlotter. Dat heeft een genezend effect op verschillende kwaaltjes. Spier- en gewrichtspijnen zullen sneller verdwijnen.

3. Hoofdpijn en stress verminderen

Als je erg gestresseerd bent, kan een sessie in de infraroodsauna een verademing zijn. Door het algemene ontspannende effect dat je ervaart, komt je geest meer tot rust. Ook eventuele symptomen van stress, zoals hoofdpijn of gespannen spieren, verdwijnen sneller.

4. Genezend effect op ziektes

De voorgaande punten tonen al aan dat infraroodstraling in het algemeen een helend effect heeft op het lichaam. Mensen die lijden aan artritis en bepaalde spierziektes zoals fibromyalgie zijn vaak gebaat bij infraroodtherapie. De straling vermindert de pijn en maakt de spieren minder stram.

5. Infraroodsauna versoepelt de spieren

Je lichaam komt tot rust in een infraroodsauna. Door de stralingswarmte ontspannen je spieren gemakkelijk. De infraroodsauna wordt door sporters ook wel gebruikt om zich op te warmen voor een activiteit. Doordat het de spieren versoepelt, verkleint de kans op blessures. Bovendien kan je een infraroodsauna gemakkelijk bij je thuis installeren. Je hebt ze in verschillende formaten, ze verbruiken relatief weinig stroom en je kan de infraroodlampen gewoon op een stopcontact aansluiten. Wil je meer informatie over infraroodcabinesContacteer ons of bezoek onze showroom.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen cabine bij je thuis een ideale oplossing. Kom de showroom van Abisco bezoeken of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES