Kan je moe worden van de sauna te gebruiken?

1 mei 2020 - Veelgestelde vragen

Een volgens de regels genomen saunabad kan bij niemand een gevoel van vermoeidheid doen ontstaan. In geen enkele fase van het bad brengt het saunabaden enige lichamelijke inspanning met zich mee: het is eerder altijd weer een ontspannende bezigheid. Ook tijdens het verblijf in de cabine als het tempo van de hartslag aanzienlijk wordt versneld, ondervinden wij geen enkel merkbaar gevoel van belasting.

De ademhaling wordt er niet sneller of dieper door en onder invloed van de ontspannende werking van de warmte komt er een overgave aan rust tot stand. Dan volgt de afkoeling met het verblijf in de buitenlucht en de afspoelingen met koud water. Er ontstaat daarbij een gevoel van frisheid dat als een prikkelende verkwikking kan worden beschreven.

Op de door de afkoeling veroorzaakte vernauwing van de haarvaten in de huid volgt een weer wijder openstellen van deze bloedvaten, welke reactie wij door het nemen van warme voetenbaden nog kunnen bevorderen en versnellen. Het warme voetenbad geeft ons daarbij niet alleen een aangenaam gevoel aan de voetzolen, maar ook op onze rug en over de hele buitenkant van ons lichaam.

Als alles op de juiste manier wordt gedaan , neemt het gevoel van welbehagen tijdens het verloop van het bad alleen maar toe waardoor wij ons aan het eind van het bad volkomen verfrist en in een uitstekende conditie voelen. Er zijn maar weinig mensen die dan nog behoefte hebben om te gaan liggen en te rusten, of het moet zijn omdat zij nog een lange reis naar huis moeten maken.

Vaak blijft men nog wel even in de relaxruimte om wat te drinken, want saunabaden maakt dorstig en het kan zo gezellig zijn om nog wat na te praten. Maar een gevoel van vermoeidheid t.g.v. de voorafgaande inspanningen van het bad ontbreekt volledig.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES