Luxueus genieten in je eigen wellnesstuin

12 juni 2020 - Sauna

Je eigen tuin is de ultieme plaats om tot rust te komen. De meeste mensen brengen er echter vooral tijd door in de zomer. Wil je toch graag heel het jaar van de rust in eigen tuin genieten? Dan is een wellnesstuin een goed idee. Je kan daar zo ver in gaan als je zelf wil.

Wat is een wellnesstuin?

Een wellnesstuin is ingericht om optimaal te relaxen. Een jacuzzi, buitensauna, zwemspa, poolhouse met stoombad,… er zijn tal van combinaties. Overdag geniet je van het groen in eigen tuin, ’s nachts geniet je van de rust en kan je de sterrenhemel bekijken vanuit je jacuzzi.

Wat zijn de mogelijkheden?

Geen mogelijkheid is te gek voor een wellnesstuin. Alle mogelijke wellnessproducten kunnen erin geplaatst worden. Soms is een poolhouse of tuinhuis aangeraden om bijvoorbeeld een sauna in te plaatsen.

1. Jacuzzi

Een jacuzzi is hét item bij uitstek voor een wellnesstuin. Een jacuzzi of spa wordt vaker in de tuin dan binnen geplaatst, omdat de beleving buiten nog aangenamer is. Je kan zelfs in de winter in alle comfort en warmte genieten van de buitenlucht en het groen in de tuin. Het contrast van het warme water met de koude buitenlucht maakt de beleving nog specialer.

2. Zwemspa

Een zwemspa is een ideale oplossing als je niet te veel plaats wil opofferen aan een zwembad in je tuin. Bovendien is het gemakkelijker te installeren, want een zwemspa wordt kant-en-klaar geleverd. Je kan er dezelfde afstand zwemmen als in een gewoon zwembad, zonder dat je die afstand volledig hoeft af te leggen. De jets genereren een tegenstroom zodat je ter plaatse je zwemtraining kan afwerken. Je kan de jets van de zwemspa instellen op intensiteit, afhankelijk van je conditie en hoe hard je wil trainen.

3. Finse sauna

In tegenstelling tot een jacuzzi wordt een Finse sauna meestal binnenshuis geïnstalleerd. Maar voor heel wat mensen is plaatsgebrek een reden om dat niet te doen. Dan is een sauna in de tuin een perfecte oplossing. Die kan geplaatst worden in een poolhouse of tuinhuis. Een andere optie is een echte buitensauna, waarbij een betere isolatie voorzien wordt dan in een binnensauna. De afwerking gebeurt dan in materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

4. Infraroodsauna

Hier geldt hetzelfde principe als bij een Finse sauna: ofwel wordt de infraroodcabine ingebed in een tuinhuis of poolhouse, ofwel installeert men een cabine voor buiten met extra isolatie en buitenafwerking.

5. Koude douche

Als je een Finse sauna, infraroodsauna of stoombad installeert, is een douche geen overbodige luxe. Het is immers gezond om na de sauna een koude douche te nemen.

Voordelen

  • Een wellnesstuin is de ideale oplossing als je van wellness houdt, maar te weinig plaats hebt in je huis.
  • Relaxen lukt vaak beter in de tuin doordat je omgeven bent door natuur.
  • Je kan ook in de winter van je tuin genieten.

Tips voor de inrichting

  • Zorg ervoor dat je buren niet te veel inkijk hebben in jouw wellnesstuin. Weten dat er misschien iemand meekijkt, kan je beletten om je helemaal vrij en ontspannen te voelen in je wellnesstuin. Als je de buren toch wil laten meegenieten, nodig ze dan simpelweg uit in je sauna of jacuzzi. Dat is nog het gezelligst.
  • Denk bij de aanleg van je tuin al na over de plaats waar je de verschillende wellnessproducten wil plaatsen. Zo hoef je achteraf geen te grote ingrepen te doen om ze te kunnen installeren. Zorg bij het aanleggen ook ineens voor elektriciteit op de plaatsen waar je sauna, jacuzzi en dergelijke inplant.
  • Werk voor de verschillende wellnessproducten samen met één partner. Dat maakt het gemakkelijker om alles op elkaar af te stemmen. Je kan dan ook vragen dat de producten samen geleverd en geïnstalleerd worden.

Wil je een sauna, infraroodcabine, stoombad en/of spa/jacuzzi voor jouw wellnesstuin? Als uw partner in wellness heeft Abisco het allemaal in zijn aanbod. Bekijk het aanbod op de website of bezoek onze showroom voor meer info.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna en infrarood

BEKIJK REALISATIES