Opmerkelijk: Burger King met sauna in Finland

12 juni 2020 - Wellness

De Amerikaanse fastfoodketen Burger King pakt uit met een bijzonder concept: een eettent met sauna. Een snelle hap krijgt zo een nieuwe – én heilzame – dimensie. Waar dat restaurant gevestigd is? In Finland natuurlijk!

1. Helsinki krijgt de primeur

Wanneer je als keten wil uitpakken met een opmerkelijke nieuwigheid, hoef je het niet altijd ver te zoeken. Tenminste, dat moeten ze bij de Amerikaanse fastfoodketen Burger King gedacht hebben. Vorige maand opende in de Finse hoofdstad Helsinki een restaurant dat meer te bieden heeft dat het gebruikelijke arsenaal aan hamburgers, frieten en andere gefrituurde snacks.

De eettent aan de Mannerheimintie pakt uit met een eigen saunaruimte. Die biedt plaats aan vijftien personen. Er werden ook lockers en douches geïnstalleerd zodat de heerlijk ontspannende wellnesservaring in alle comfort kan verlopen.

2. De saunaruimte die Burger King ademt

Naar analogie met de huisstijl van de fastfoodketen – een kleurencombinatie van rode, witte en blauwe tinten – werd de sauna ingericht. Je vleit je neer op een van de banken terwijl je geniet van een hamburger of portie frieten. Al worden door sommigen vraagtekens geplaatst bij het effect van de luchtvochtigheid op het eten. Of jouw krokante frietjes niet herleid zullen worden tot een portie platte patat? Dat is – helaas – best mogelijk.

Gelukkig denken ze bij Burger King aan alles. De saunaruimte is namelijk uitgerust met een aantal bijkomende vertrekken waar je tv kan kijken of kan opgaan in van de games die er aangeboden worden. En waar je dus ook gezellig een hapje kan eten. Is jouw honger nog niet gestild? Geen probleem. Bijbestellen is zowel in de saunaruimte als het restaurant mogelijk.

3. Pittig detail: dineren in je blootje

Toch zal jouw fastfoodbezoek nog steeds danig verschillen van wat je gewend bent. In Finland, de bakermat van de sauna, is zwemkledij in de wellnessruimte immers ondenkbaar. Finnen doen heus niet preuts over een beetje bloot. Wat betekent dat ook de fastfoodliefhebber aangewezen is op zijn adamspak wanneer hij wellness met een hapje wil combineren. Voel je je toch wat onwennig, dan heb je gelukkig een Whopper bij de hand om je schaamte te bedekken.

Met dit fastfoodconcept stapt Helsinki in zekere zin mee in de nieuwste eettrend die enkele weken eerder door Londen werd gelanceerd. Daar opende recent een restaurant waar naakt dineren bovenaan op de kaart staat. Als het concept in Helsinki even enthousiast onthaald wordt, staan Burger King gouden tijden te wachten. Het Londense restaurant heeft vandaag immers een wachtlijst van meer dan 35.000 hongerige ‘naaktlunchers’.

4. In besloten gezelschap

Wie werkelijk met het wellnessgebeuren bij Burger King wil kennismaken, hoeft geen onbekende – blote – ‘tafelgenoten’ te vrezen. De saunaruimte wordt uitsluitend verhuurd voor privégebruik. Van vergaderingen en vrijgezellenvertier tot verjaardagsfeestjes.

Een drie uren durende sessie kost 250 euro. Voor die prijs kies je zelf wie er in z’n blootje bij jou aanschuift aan tafel.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES