<Terug naar Home

Sauna

Over Sauna

Een Tylö sauna staat voor Zweedse degelijkheid en ontwerp. Vakmanschap en jarenlange kennis, maken van de Tylö sauna een sauna van topkwaliteit. Abisco beschikt over een uitgebreid Tylö sauna aanbod gaande van standaard saunacabines tot een sauna op maat, een luxe sauna of zelfbouwsauna en het benodigde materiaal hiervoor.

Tylö for the senses

Abisco biedt je het volledige Tylö sauna aanbod. Zo vind je alle verschillende sauna onderdelen en accessoires terug op één plek. Abisco beschikt ook over een uitgebreid assortiment van Tylö saunakachels, gekend voor hun snelle opwarmtijd, alsook koele buitenmantel.

Zowel saunakachels geschikt voor de klassieke droge sauna, alsook bio-combinatie saunakachels die een stoomsauna, droge sauna en kruidensauna in één kachel combineren.

Saunageuren

Verder biedt Abisco je, naast kwalitatieve sauna accessoires en onderhoudsproducten, ook heerlijk ontspannende saunageuren en verschillende soorten saunahout, perfect geschikt voor jouw sauna.

Het bouwen van een goede sauna vraagt de nodige ervaring en vakmanschap. Een sauna moet namelijk bestand zijn tegen verschillende factoren, zoals hoge temperaturen en luchtvochtigheid. Verder moet de sauna zeker een goede isolatie verzekeren en een goede luchttoevoer.

Sauna nemen

De sauna is een heet luchtbad waarbij je zelf de temperatuur en luchtvochtigheid kan regelen. Een saunabeurt werkt ontspannend op zowel lichaam als geest. In een sauna kan de temperatuur oplopen tot 80 à 110 graden.

Deze temperaturen zijn goed te verdragen mits een lage luchtvochtigheid, in een droge sauna bedraagt de luchtvochtigheid minder dan 15%.  De regelmatige saunabeurt heeft een aantal gunstige fysiologische effecten op het lichaam:

  • Goed voor de spieren en de doorbloeding.
  • Gunstig effect op pijnlijke gewrichten
  • Verbetering van de longfunctie.
  • Een betere en zuivere huid.
  • Afvoer van gifstoffen door transpiratie.

Een verbeterd gevoel van welzijn met Abisco

De sauna draagt bij tot een verbeterd gevoel van welzijn. Een saunabeurt helpt je lichaam en geest te ontspannen en heeft een gunstig effect op je gezondheid.

Je kan onze verschillende saunamodellen bekijken in onze showroom. Het Abisco team staat je graag bij met advies en expertise.