Waarom is het beter om tijdens het saunabad niet te drinken?

1 mei 2020 - Veelgestelde vragen

 “Dorst is erger dan honger!”. Maar van 2 uur saunabaden krijgen wij niet zoveel dorst dat het drinken niet nog even zou kunnen worden uitgesteld. Tijdens de sauna drinken is ook maar een aanwensel en nog een slechte gewoonte bovendien. Dat laat zich gemakkelijk door de hierna volgende toelichting begrijpen.

Het menselijk organisme is er op ingericht dat vloeibaar voedsel zeer snel het maag-darmkanaal passeert en in het bloed wordt opgenomen. Wij hebben eerder al gezien dat de enorme zweetsecretie tijdens het saunabaden het bloed laat indikken, waarop het lichaam dan reageert met het overhevelen van vocht uit de verschillende weefsels naar het bloed. Deze “dieptewerking” van de sauna, waarbij veel schadelijke stoffen kunnen worden uitgedreven, blijft natuurlijk achterwege wanneer het bloed zo gemakkelijk via het darmkanaal weer aanvullend vocht kan betrekken.

Door tussentijds te drinken komen wij niet meer aan het “schoonspoelen” van ons lichaam toe en gaat er een belangrijk effect van het saunabaden verloren. Juist het regelmatig van deze afvalstoffen en de daarmee samenhangende afbraak van vetdepots kan een belangrijke factor zijn voor het biologisch jong houden van ons lichaam. Door tijdens of tussen de saunagangen in te drinken gaat deze gunstige uitwerking van de sauna voor een groot deel verloren.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna en infrarood

BEKIJK REALISATIES