Welke infraroodlampen passen bij jou?

23 juli 2020 - Infrarood

De ene infraroodsauna is de andere niet. Er bestaan immers verschillende soorten infraroodlampen om je cabine mee uit te rusten. Daarbij vormt de mate waarin de straling doordringt in de huid het grootste verschil.

infraroodcabine tylo padel tennis
Infraroodlampen

Full-spectrumstralers: heilzame werking voor spieren en gewrichten

Het type infraroodlamp waarmee je je sauna uitrust, bepaalt hoelang een sessie mag duren. Full-spectrumstralers, ook wel kortegolfstralers genoemd, produceren verschillende soorten infrarood. Een deel daarvan is kortgolvig. Dit noemen we IR-A-straling. Daarnaast produceert een full-spectrumlamp ook IR-B en IR-C. Deze combinatie zorgt ervoor dat dit een buitengewoon effectieve straler is

Je hoeft deze infraroodlamp niet voor te verwarmen: je kunt onmiddellijk plaatsnemen en genieten. De warme stralen dringen tot 5 mm diep door in de huid en worden vaak ingezet om spierklachten en gewrichtspijnen te bestrijden. Let er wel op dat je niet langer dan 15 minuten gebruikt maakt van deze intensieve lampen.

Wil je toch wat langer genieten in je infraroodsauna? Kies dan voor een infraroodcabine die hoofdzakelijk bestaat uit midden- en langegolfstralers en optioneel slechts één of twee kortegolfstralers bevat.

Midden- en langegolfstraling: dringt binnen in bovenste huidlagen

Een infraroodcabine uitgerust met midden- en langegolfstraling (aangeduid met IR-B/C) heeft niet dezelfde verregaande diepte-warmtewerking als de infraroodcabine met kortegolfstraling. De IR-B/C-straling wordt meteen geabsorbeerd door je lichaam, maar de straling dringt minder diep door in de bovenste huidlaag.

Doordat deze infraroodlampen iets minder intense warmte afgeven vinden veel mensen de beleving aangenamer en zachter. Hoewel deze lampen iets minder effect hebben op spieren en gewrichten, kun je dus wél langer genieten van de warmte. De populariteit van infraroodsauna’s met dit type lampen ligt dan ook voor de hand. Je komt niet alleen volledig tot rust, maar geeft je huid ook de kans om te zuiveren.

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten infraroodstralers? Of heb je wat advies nodig over de perfecte combinatie voor jouw lichaam? Contacteer ons of kom eens langs in onze showroom.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Kom de showroom van Abisco bezoeken of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES