Een sauna? Daarvoor heb je niet veel plaats nodig

Heb je er ooit al aan gedacht om een sauna te plaatsen in je huis? Wij kunnen geen reden bedenken om het niet te doen. Zelfs plaatsgebrek is geen geldige reden: dit koppel uit Bastenaken vroeg Abisco om hun compacte nieuwe badkamer te voorzien van een klein stukje comfort.

Compact maar comfortabel

1,2 m2 … zo weinig plek heb je nodig voor een sauna. Ja, je zou in je badkamer zelfs je bad kunnen vervangen door een sauna. Ook bij deze mensen in Bastenaken plaatsten we een gezellige sauna in een compacte badkamer. Hier, naast de wastafel en onder een schuin dak, voorzagen we een tweepersoonssauna op maat van de klant met een saunakachel van het Zweedse topmerk Tylö.

Houden van hout

Hout geeft een warm gevoel. En ook in deze badkamer is er overvloedig gebruik van gemaakt. De badkamer kreeg zijn uiterlijk van Creations Gillet, een bedrijf uit Bastenaken zelf. Zij kozen voor keramische parkettegels en hout voor de badkamerkasten. Abisco koos voor licht elzenhout om de sauna nog rustgevender te maken.

Badkamer als oase van rust

Een kleine badkamer heeft als voordeel dat je ze snel opwarmt. Die warmte zorgt voor extra comfort, dat kunnen we bij Abisco zeker bevestigen. En klein of niet: als je je ruimte optimaal benut, krijg je er meer in dan je denkt. Hier in Bastenaken schuilt in de ene hoek lekker warme sauna en in de andere een heerlijk verfrissende douche. Ideaal om na je saunabeurt even helemaal af te koelen.

Je leest het: weinig ruimte, maar enorm veel voordelen.