Is de sauna aan te raden tijdens de zwangerschap?

12 juni 2020 - Sauna

De sauna is een uitstekende bron van ontspanning en dat is precies wat je wilt als je zwanger bent. Je lichaam wordt op de proef gesteld terwijl je baby groeit. Je bent regelmatig moe, wat aangeeft dat je lichaam grote behoefte heeft aan rust en ontspanning.

Sauna en zwangerschap
Sauna vrouw met handdoek

Is het een goed idee om tijdens de zwangerschap naar de sauna te gaan? Natuurlijk, zolang je een paar tips volgt.

1. Doe het rustig aan

Bent u een saunaliefhebber? Dan wilt u waarschijnlijk de verwarming hoger zetten. Het is echter beter om het rustig aan te doen tijdens de zwangerschap: de projectiesessies vergen meer energie van uw lichaam, terwijl het juist de bedoeling is om te ontspannen.

Blijf op de lagere banken om het heetste deel van de sauna te vermijden.

2. Luister naar je lichaam

Dit principe geldt niet alleen voor de sauna, maar zal u gedurende uw hele zwangerschap begeleiden. Uw lichaam vertelt u duidelijk als iets niet goed voor u is. Houd daar altijd rekening mee.

3. Kies veilige opties

Een traditionele Finse sauna, waarbij de cabine wordt verwarmd door stenen, is een absoluut veilige optie tijdens uw zwangerschap.

Vermijd in deze periode echter infraroodcabines met een volledig spectrum (ook kortegolf of IR-A genoemd), omdat deze werken op basis van straling. U kunt wel cabines met middengolvige (IR-B) of langgolvige (IR-C) panelen of stralers gebruiken.
Stoombaden zijn ook volkomen veilig tijdens de zwangerschap.

4. Wacht op het tweede trimester

Tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap is de foetus nog in de groei en bijzonder gevoelig voor invloeden van buitenaf. Daarom raden wij u aan te wachten tot het einde van deze periode voordat u naar de sauna gaat.

5. Geen waterbaden in de laatste paar weken

In de laatste maand van uw zwangerschap mag u zich niet onderdompelen in een bad met water of een bubbelbad. Het is mogelijk dat de ontsluiting al is begonnen, waardoor u risico loopt op een infectie door onder water te gaan.

6. In privacy

Wil je genieten van je sauna in de privacy van je huis of tuin? Abisco biedt u alle nodige accessoires voor uw sauna, infraroodcabine of jacuzzi. Contacteer ons of kom langs in onze showroom.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES