Detoxen in de zomer: al aan de sauna gedacht?

11 juni 2020 - Sauna

Eindelijk zomer. Tijd om strandtassen, zwemshorts en bikini’s boven te halen, maar vooral om te genieten. Een cocktail aan het zwembad of het strand, of een gezellige barbecue bij je thuis: in de zomer ‘zondigt’ iedereen al eens graag. Bij al die heerlijke maar ongezonde activiteiten is het geen overbodige luxe om af en toe ook eens te detoxen. Dat hoeft gelukkig niet onaangenaam te zijn: er zijn best leuke manieren om je lichaam te ontgiften, zoals een saunasessie. Lekker ontspannend én je doet er je lichaam een groot plezier mee.

1. Waarom detoxen?

In het dagelijkse leven nemen we veel giftige stoffen op in het lichaam. Die komen uit onze voeding, maar ook uit materialen die we gebruiken. Zelfs wanneer we ademen, nemen we giftige stoffen op.

Gelukkig herkent ons lichaam die stoffen als schadelijk en voert het ze automatisch af. Dat gebeurt bijvoorbeeld in onze urine en door transpiratie. Maar wanneer de hoeveelheid te groot is, kan het lichaam deze giftige stoffen niet meer kwijtraken. Dan worden ze opgeslagen in de vetcellen. Daar kunnen ze jaren blijven zitten en zelfs voor ziektes zorgen.

Dat kan je voorkomen door te detoxen: je voert de toxines af door je van de vetcellen te ontdoen waarin ze opgeslagen zitten.

2. Wat is er zo goed aan de sauna?

Zweten is een zeer effectieve manier om te detoxen. Normaal worden gifstoffen uit je lichaam afgevoerd in urine, maar daar gaat meer tijd overheen. Als je intens transpireert, kan je lichaam in een kwartier tijd evenveel gifstoffen afvoeren als via je urine in 24 uur.

De sauna is natuurlijk de perfecte plaats om intens te zweten en zo afvalstoffen te verwijderen uit je lichaam. Dat kan in een traditionele Finse sauna, maar ook in een infraroodsauna.

3. Zelf proberen?

Ga je regelmatig naar de sauna of wil je dat vaker doen? Weet dan dat het niet moeilijk is om een sauna of infraroodcabine bij je thuis te plaatsen: snel, gemakkelijk en altijd privé. Wil je graag de verschillende opties bekijken? Kom dan eens langs in onze toonzaal.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES