Zo helpt een infraroodcabine je om af te vallen

17 april 2020 - Infrarood

Soms raak je die extra kilootjes gewoonweg niet kwijt. Je beweegt meer en eet minder, zonder dat het zichtbaar tot resultaat leidt. In dat geval is de infraroodcabine jouw sleutel tot succes. Hoe dat mogelijk is, lees je hier.

infraroodcabine tylo padel tennis
header infrarood landingspagina

1. Overgewicht is een complex verhaal

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de oorzaak van overgewicht niet eenduidig. Het is in wezen een complex verhaal met heel wat verborgen aspecten. Natuurlijk is het bewonderenswaardig dat je je meerdere avonden per week in het zweet sport en fanatiek calorieën telt. Helaas garandeert dat engagement geen succes. Dat komt omdat de werkelijke oorzaak niet aangepakt wordt.

2. Oorzaak: je metabolisme is verstoord

Die ware boosdoener is mogelijk je metabolisme. Dat is het proces waarbij je lichaam aan de slag gaat met het voedsel dat het toegediend kreeg. Laat over één aspect geen verwarring bestaan: je hebt voedsel nodig. Het is de brandstof om je hart te laten pompen, je organen te doen werken, je ledematen te kunnen bewegen. Kortom: om te leven. Wie kampt met extra kilo’s – ondanks de nodige beweging en aandacht voor wat je eet – kampt doorgaans met een verstoord metabolisme.

3. Defecten die leiden tot ongemakken en ziektes

Wanneer je eet, reageert je lichaam op wat je eet. Volgens wordt dat voedsel verteerd en gebruikt het de micronutriënten of voedingsstoffen om je hormoonhuishouding te regelen. Als ergens onderweg iets misgaat, krijg je mogelijk te kampen met: verzuring van je lichaam, een opgeblazen gevoel, ontstekingen en – jawel – vetophoping, tot chronische ziekten, kanker en alzheimer aan toe.

4. In detail: drie nefaste reacties van je lichaam

Je lichaam reageert op wat je eet. Er zijn drie reacties mogelijk die overgewicht tot gevolg hebben:

Je lichaam houdt te veel vocht vast: te weinig toxische stoffen worden afgevoerd, waardoor je lichaam op zoek gaat naar anderen plekken om die te ‘stockeren’. Vetcellen blijken een uitstekende plek. Hoe meer toxische stoffen gestockeerd moeten worden, hoe meer vetcellen je lichaam zal aanmaken

Een verstoord maag-darmstelsel: ook in dat geval is de afvoer van toxische stoffen verstoord en leidt het tot de opslag in vetcellen.

Hormonale defect: micronutriënten in je voedsel worden niet naar behoren omgezet in hormonen, die nodig zijn om je gewicht onder controle te houden.

5. Infraroodcabine herstelt je metabolisme

Laat dat sporten even voor wat het is en breng tijd door in de infraroodcabine. Het helpt om de boel grondig door elkaar te schudden en je lichaam in afvalmodus te brengen. De infraroodcabine is namelijk de meest efficiënte manier om te detoxen – dat is: het kwijtraken van opgehoopte afvalstoffen. Door de hoge temperaturen ga je overvloedig zweten, wat maakt dat afvalstoffen je lichaam verlaten. Het wordt als het ware gezuiverd van opgehoopte gifstoffen. Eveneens wordt zo de werking van je metabolisme hersteld.

6. Gevolg: geen opslag meer van giftige stoffen in vetcellen

Een correct werkend metabolisme voorkomt dat giftige stoffen in vetcellen worden opgeslagen. Dankzij infraroodsessies zal je lichaam opnieuw gaan functioneren zoals het hoort. Ook zullen sporten en gezond eten weer hun vruchten afwerpen. Hoeveel calorieën je verbrandt door de infraroodsessies zelf? Vergelijk het met een stevige wandeling van een halfuurtje. Na afloop voel je je buitengewoon monter. Als herboren!

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES