Helpt een saunabeurt bij het afvallen?

5 juli 2020 - Sauna

Helemaal tot rust komen en tegelijkertijd afvallen: een droom voor elke saunafan. Maar zijn die dromen bedrog of zit er een kern van waarheid in?

Sauna, afvallen en gewicht verliezen
Sauna huid en zweet

Afvallen: vetverlies of vochtverlies?

Eerst het goede nieuws: ja, je verliest daadwerkelijk gewicht door je saunabezoek. Het slechte nieuws is dat je gewichtsverlies slechts van korte duur is. Door de hoge temperaturen in een sauna gaat ook de temperatuur van je eigen lichaam de hoogte in, waardoor je veel vocht verliest. En dat zie je op de weegschaal – héél even, toch. Je lichaam brengt het vochtpeil algauw weer op peil, waarna je weegschaal weer het vertrouwde cijfer weergeeft. Dat je zou afvallen door naar de sauna te gaan, is dan ook een fabel. Al biedt de sauna wel tal van andere voordelen.

Een betere doorbloeding en lagere bloeddruk

Regelmatig een sauna bezoeken is goed voor je bloeddruk en doorbloeding. In een sauna stijgt je lichaamstemperatuur gemiddeld zo’n 2 graden. Daardoor verwijden je bloedvaten, wat de doorbloeding bevordert. In combinatie met het vocht- en zoutverlies zorgt dat onder andere voor een lagere bloeddruk.

Goed voor je huid

Zweten is vies? Wel integendeel: het is ontzettend goed voor je huid. Door te zweten openen je poriën en verwijden je bloedvaten. Die combinatie zorgt ervoor dat je niet alleen veel vocht afvoert, maar ook talg en allerlei vuil waar je huid in het dagelijkse leven mee in aanraking komt. Bovendien versterkt een saunabezoek de natuurlijke beschermlaag van je huid en hydrateert het de hoornlaag. Wil je een gezonde, stralende huid? Duik dan snel de sauna in.

Ontspannend

Het spreekt voor zich dat je heerlijk ontspant dankzij een bezoek aan de sauna. Je laat alle stress en dagelijkse beslommeringen even achter je en komt helemaal tot rust. Een saunabezoek is dus niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Win-win dus.

Genieten van alle voordelen van een sauna zonder dat je het huis uit moet? Bekijk ons ruime aanbod aan binnen- en buitensauna’s of neem contact met ons op.

Finse sauna kopen?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen sauna cabine bij je thuis een ideale oplossing. Bij Abisco bent u aan het juiste adres. Bezoek onze sauna showroom in Kontich nabij Antwerpen, of bekijk het aanbod op de website.

Ontdek ons aanbod voor sauna: van saunacabines tot accessoires

SHOP SAUNA'S

Bekijk foto’s van onze realisaties in sauna, jacuzzi en infrarood

BEKIJK REALISATIES